topp
Forrige
Neste
Tabell
Lag
Meny
Dette er lagene du følger. Du kan følge flere ved å trykke her og søke etter de.
Kampsenter Hva skjer hvor?
Hvem spiller nå? Arenakart
Informasjon Nyheter
Forsiden Lykke til!

NC-sykehuset

Under Norway Cup er det mange som har behov for å få undersøkt og behandlet skader av ulik karakter.

Turneringen startet et samarbeid med Idrettens Helsesenter (IHS) i 2013 for å bedre sitt tilbud til deltakerne. Samarbeidet fortsetter i 2014.

Nytt innhold for feltsykehuset
Det vanlige feltsykehuset på Ekebergsletta fikk i 2013 et litt annet og nytt innhold. Norsk Folkehjelp bistår fortsatt med sin kompetanse på Ekeberg skole, mens Sykehuset er i Kongsveien 104 på Holtet.

Alle som skader seg under Norway Cup, skal først henvende seg til Norsk Folkehjelp enten ved fysisk oppmøte eller på telefon 22 66 02 99.

Transport av skadde/syke fra spillefeltene til Norway Cup-sykehuset skjer i ambulanse eller transportbil fra Norsk Folkehjelp Oslo. Nødvendig videre transport for undersøkelse/innleggelse på legevakt/sykehus utføres også av Norsk Folkehjelp Oslo.

Idrettens Helsesenter
Like over veien fra den populære lokale matbutikken Jacobs holder Idrettens Helsesenter (IHS) til. Under sommerens Norway Cup vil det bli hengt opp en egen banner med «NC-sykehuset».

IHS har fått sykehuskonsesjon fra Helse- og omsorgsdepartementet, har operasjonsstue, røntgen, laboratorium og vil kunne tilby mer spesialiserte helsetjenester.

IHS står også bak Idrettens skadetelefon som er åpen fra klokka 09.00 til 21.00 alle dager under Norway Cup. Dvs. fra den 26. juli til 2. august. IHS har også et behandlernettverk på 150 steder i hele Norge som er kvalitetssikret og har kompetanse på idrettsmedisin.

NÅR UHELLET FØRST ER UTE:
 1. Utfør akutt skadebehandling
 2. Kontakt Norsk Folkehjelp på nærmeste sanitetspost for akutt hjelp
 3. Ring Norsk Folkehjelp på 22 66 02 99
 4. Ring medisinsk nødhjelp på 113 ved alvorlige skader

LOKALISERING OG TRANSPORT
 1. Første screening utføres hos Norsk Folkehjelp
 2. Medisinske tjenester leveres fra sykehuset i Kongsveien 104
 3. Skadetelefon leverer callsenteret fra Kongsveien 104
 4. Overnatting hos Norsk Folkehjelp ved behov for isolasjon
 5. Transport til Kongsveien 104 utføres av Norsk Folkehjelp

IDRETTENS SKADETELEFON GIR DEG:
 1. Tilgang til idrettsmedisinsk kompetanse alle dager fra kl. 09.00-21.00
 2. Utredning og behandling i et kvalitetssikret behandlernettverk
 3. Kontakt IHS på 02033 eller se www.idrettshelse.no

TIPS til lagledere
Til laglederne


• Norsk Folkehjelp oppfordrer til god håndhygiene! Håndhygiene er det viktigste enkelttiltaket for å forebygge smittespredning. Vask hendene ofte med såpe og vann, spesielt hvis du hoster/nyser. Alkoholbaserte desinfeksjonsmidler er også effektive.

• Dekk til nese og munn med et papirlommetørkle når du hoster eller nyser, og kast lommetørkledet rett etter bruk.

• Begrens nærkontakt med syke personer.

• Ved fysisk aktivitet er det viktig å få i seg drikke. Spesielt viktig blir dette når det er høye temperaturer. Norsk Folkehjelp oppfordrer lagene til å ha bøtter og svamper tilgjengelig for å kjøle ned spillerne. Dessuten oppfordrer vi alle til å drikke mye vann under cupen. Ved behov kan dette kjøpes hos Norsk Folkehjelp – Feltsykehuset.

• Alle hovedledere bør sørge for å ha tegnet reiseforsikring på spillere.

• Norges Fotballforbunds forsikringsselskap dekker alle utgifter til materiell som blir brukt på feltsykehuset for norske fotballspillere. I stedet for å betale for materiell (bandasje etc.) skal lagleder fylle ut skadeskjema som leveres på Norway Cup-sykehuset (Idrettens Helsesenter). NB! Forsikringen gjelder kun i kamper, ikke utenfor kamparenaen.

• Norsk trygdelovgivning dekker sykehusopphold osv. for lag fra Norden og EU/EØS-land.

• Norsk trygdevesen har ikke avtaler med land utover de ovennevnte. Derfor er det spesielt viktig for disse at det blir tegnet reiseforsikring på en verdi av 30.000 EURO per person for hjemreise og hjemtransport FØR avreise
Været i dag Middagsmenyen Norway Cup Show Fritid og aktiviteter Vei og transport Ofte stilte spørsmål Viktig informasjon Turneringsregler